Avenue F Residence
Avenue F Residence

Our Avenue F Residence was conceived as a transition node between exterior and interior realms. A generous covered front porch, extending as a carport canopy, frays the volumetric edges of the main entry. An intersecting volume continues the low profile across the street edge, reducing the impact of the two story main volume beyond.  Entry into the home remains compressed by a spine running the length of the home allowing the primary spaces to unfold along a subtly defined axis. One is carried through the house with Living and Dining directly linked on one side, and the Kitchen and Stair opposite. The spine leads to a covered back patio, mimicking the front, which offers the same soft transition into the exterior. A lap pool and fire pit compose with the two-story guest suite, set back from the outdoor rooms by a simple but effective wood slat screen wall at the exterior stair. The master suite overlooks both the front and rear scenes, perched among the tree canopy, and completing the fa├žade compositions with tight modern detailing.

Photos: Paul Finkel, Piston Design

GC: Peak Design Build LLC

Street Facade
Street Facade
Front Entry Court
Front Entry Court
Guest Suite and Pool
Guest Suite and Pool
View from Rear Porch
View from Rear Porch
View from Porch to Dining
View from Porch to Dining
Dining Area with Cypress Feature Wall
Dining Area with Cypress Feature Wall
Living Room
Living Room
View from Living to Kitchen
View from Living to Kitchen
Detail View of Kitchen
Detail View of Kitchen
Master Suite Corner Window
Master Suite Corner Window
Master Bath
Master Bath