Treehouse Residence
Treehouse Residence

Whole House Renovation & Addition

An existing 880sf bungalow sitting on a steep site in East Austin was busting at the seams for a family of five. An addition of 1140sf steps up the hill to include new bedrooms, storage, and laundry space. Above the addition, a generous master suite tucks into the tree canopy. The previous layout was adjusted to create a central family room with new outdoor patio adjacent. A more open kitchen-dining-living arrangement and greater efficiency allowed for a much-needed pantry. New cladding unifies the design and the remodeled bungalow looks as new with little perceived incursion on the traditional frontage.

Awards: NARI Austin Coty 2017 & NARI SW Regional Coty 2018 for Whole House Renovation and Addition

Photos: Clark Richardson Architects

View to Master Deck
View to Master Deck
Master Bedroom and Vaulted Ceiling
Master Bedroom and Vaulted Ceiling
Master Bath and Wet Zone
Master Bath and Wet Zone
View from Master Bath to Bedroom
View from Master Bath to Bedroom
Master Stair
Master Stair
Rear Facade at Master Suite
Rear Facade at Master Suite
View to Family Room
View to Family Room
Renovated Existing Cottage and Entry
Renovated Existing Cottage and Entry
Renovated Existing Dining
Renovated Existing Dining