Longchamp Outdoor Living
Longchamp Outdoor Living

New Construction Pool and Exterior Pavilion

Our Longchamp project developed from the desire for a usable outdoor living space as a complementary extension to the existing home while maximizing the experiences possible at the site. Formally the structure is a steel canopy floating amongst the trees sheltering a series of refined masonry volumes. Its horizontality echoes the low hills that it frames towards the east. To the opposite side the canopy extends just over the edge of the pool, linking them spatially and visually. The wood soffits provide visual warmth and comfort; a contrast to the cool Lueder’s Limestone masonry below. The limestone forms create a mood of enclosure, organizing the space into sitting, cooking and eating. To the East, one can breakfast by limestone framed sunrises just beyond the live oaks. The oxidized steel panels in the fireplace and behind the grill not only provide a visual and practical contrast but formalize space creating focal points to either side as one descends from the house.

Photos: Paul Finkel, Piston Design

GC: Jonathan Kaplan, Buildworks LLC

View of the Steel Canopy
View of the Steel Canopy
Framed View of the Hills
Framed View of the Hills
Kitchen and Dining Area
Kitchen and Dining Area
Oblique View Across Pool
Oblique View Across Pool
Axial View of the Pavilion from the Pool
Axial View of the Pavilion from the Pool
Oblique View of the Outdoor Living Area
Oblique View of the Outdoor Living Area
Detail View at Steel Fireplace and Stone Surround
Detail View at Steel Fireplace and Stone Surround
View From The Pool Deck
View From The Pool Deck
Framed View to the Hills
Framed View to the Hills
View to Kitchen from Dining Table
View to Kitchen from Dining Table